4/10/17

Spelen met kleur / Roze

Een nieuw onderwerp voor de Mon-J! Spelen met kleur. Erg leuk om te doen maar je moet natuurlijk wel durven. Dat kan vaak nog weleens lastig zijn. Daarom heb ik hier een nieuwe blog-reeks aan toegewijd. Alle bijzondere kleuren zullen langs komen. Maar voor vandaag de kleur; roze!
Je ziet steeds meer dat roze 'normaal' wordt in het dagelijks leven. Dat zie ik in ieder geval bij mezelf heel erg. Vroeger moest ik echt niks van roze hebben, want dat was natuurlijk voor van die typische meisje-meisjes. En dat wilde ik écht niet zijn! Maar tegenwoordig wordt alles veel sneller gecombineerd. Verschillende stijlen bij elkaar. Neem iets dat heel stoer is, voeg daar een beetje roze bij en je hebt iets heel nieuws gecreëerd. Dit zie je zowel bij kleding als bij interieur terug. Je kan er natuurlijk zelf voor kiezen hoe je alles combineert. Doe dit stapje voor stapje. Zo krijg je je eigen persoonlijke interieur, wat uiteindelijk natuurlijk de bedoeling is!

Waarschijnlijk hebben jullie wel doorgehad dat ik een weekje heb overgeslagen. Ik had het simpelweg gewoon even te druk! Maar ik ga er vanaf vandaag weer helemaal tegenaan. De blog van vandaag is iets later dan verwacht, maar hij is er wel. En de blog die normaal gesproken op vrijdag is, is deze week op woensdag. 


1. De wanden
Je kan natuurlijk meteen gaan voor lekker veel roze. En waar kan dit meer dan op je wanden! De sterkte van de roze kan je zelf bepalen. Op de tweede en derde afbeelding is gekozen voor een hele lichte roze kleur. Bij de tweede afbeelding is dit ook het enige wat roze is in dit interieur. Daardoor valt de roze want bijna niet op. Maar het geeft nét het beetje kleur dat nodig is in deze ruimte. Bij de derde afbeelding valt de roze kleur al wat meer op. Dit komt doordat er verschillende kleuren op de wand hangen, dit versterkt elkaar. Vooral de kleine roze details, kijk maar goed! Ook versterken rood en roze elkaar heel goed!
Op de eerste afbeelding kan je niet meer om het roze heen. Het zit overal! Op de wanden, op het plafond en zelf de planken zijn in dezelfde kleur. Maar het stoort niet! Het zorgt juist voor eenheid en rust. Er had hier natuurlijk ook voor wit gekozen kunnen worden. Bedenk maar eens hoe saai dat zou zijn geweest!
Als laatst wordt er ook erg leuk gespeeld met kleuren. De combinatie roze en geel zie je erg weinig. Maar het kan zeer zeker, zoals je ziet! Het is een kunst om de juiste nuance te bepalen. Dit doe je simpelweg door zo'n beetje alle geel tinten en roze tinten naast elkaar te leggen. Er zijn namelijk echt bizar veel nuances! 
2. Objecten
Deze manier is iets minder opvallend. Je kiest zelf de hoeveel en de kracht van de roze kleur. Bij de eerste afbeelding is gekozen voor een speelse kleurcombinatie. Het maakt mij erg benieuwd naar de rest van het interieur! 
Bij de tweede afbeelding is gekozen voor lekker veel kleurtjes. Je zal dan wel weer moeten durven, en vooral doen natuurlijk! Roze staat je hier wel echt in de hoofdrol. Ik denk dat het schilderij een uitgangspunt is geweest voor de accessoires. Er zitten verschillende tinten roze en zelf een beetje geel en oranje in het schilderij. Hier kan je heerlijk op in spelen, wat ook erg goed is gedaan in dit interieur. Om het plaatje nog wat kracht te geven, staat er een felroze stoel. Dit haalt al het roze nóg meer naar voren. 
Op de laatste afbeelding is gekozen voor een neutraal tintje roze. Dit geeft gewoon net dat kleine beetje kleur dat nodig is in dit interieur. Super zoet maar ook zacht tegelijk. Perfect voor iemand die nog een beetje moet wennen aan de roze kleur.3. In bed
Perfect voor als je het nog niet helemaal weet. Of als je van zoveel kleuren houdt dat niet alles tegelijk kan! Je kan met beddengoed zoveel afwisselen als je zou willen. Lekker spelen met kleur. Je zou dan ook nog een beetje kunnen spelen met wat accessoires. Maar als alles verder neutraal is in de slaapkamer, kan je alles lekker van het beddengoed laten afdraaien. Combineer er maar op los, over een week haal je alles er weer af en kan je nieuwe dingen uitproberen! Perfect toch?
4. Met groen
Wie had dat gedacht. Groen en roze. Hoe verzin je zoiets? Nou heel simpel, met planten natuurlijk! En het past gewoon echt perfect. Het versterkt elkaar echt zo goed! Ook hier moet je natuurlijk wel weer durven. Maar het is wel iets makkelijker. 
Bij de eerste afbeelding is enkel alleen de deur roze. Niet te veel roze dus, dan zou deze hal exploderen, en dat wil je natuurlijk niet. Je moet de juiste balans opmaken. 
Bij de tweede afbeelding is er een hele wand in een warme roze tint. In combinatie met de warme houten vloer heb je een perfect plaatje. Voeg hier nog een paar plantjes aan toe met donkergroene bladeren en je hebt het perfecte warme hoekje. 
De laatste afbeelding is dan weer heerlijk fris. Wat je allemaal wel niet kan met roze en groen! De witte basis zorgt ervoor dat het mooi licht blijft. Als je goed kijkt zie je ook dat het tafeltje heel lichtjes roze is. Dit maakt het geheel ook fris. Dan nog een mooie donkergroene cactus in een roze pot, met lichtjes wat rood gemengd. Dit spat uit het beeld! Erg mooie kleur combinatie als je het mij vraagt!

Liefs,
Jeanique

No comments:

Post a Comment

Click on the picture for a better look!