4/19/17

Mon-J / Keukenoplossingen

De Mon-J valt deze week eventjes op de woensdag. Dit komt onder andere door de Paasdagen. Maar hij is er wel! Deze week over keukens en wat daar allemaal wel niet mogelijk is. Erg interessant hoeveel mooie praktische oplossingen er zijn! Deze ga ik natuurlijk uitgebreid met jullie delen.

We herkennen allemaal wel een standaard keuken. Een blok onderkastjes, vaak in een L-vorm. Daarboven een aantal bovenkastjes. Een ingebouwde koelkast in een van de kastjes, bij de vaatwasser hetzelfde verhaal. Dan komen hier nog een paar apparaten bij. En dan heb je de standaard Nederlandse keuken. 
Het is natuurlijk wel zo dat er vaak in een huis een standaard keuken staat. En dat de meeste mensen het hier maar mee moeten doen. Het is ook best duur om dit helemaal te moeten verbouwen. Ook gaan de meeste mensen bij een nieuwe keuken, toch voor de makkelijke weg. Gewoon een standaard keuken die je uit de winkel hebt gekozen. Maar toch is er een heleboel mogelijk in zo'n standaard keuken. Uiteraard laat ik jullie een paar leuke oplossingen zien. Geen grote verbouwingen! Dus makkelijk te verwerken in je standaard keuken.
1. Aan de wand
Als je een mooie wand in je keuken hebt, is daar natuurlijk heel veel mee mogelijk zonder dat je je keuken hoeft te verbouwen. Er zijn veel mogelijkheden hierin. Je kan kiezen voor een decoratieve wand maar ook voor een meer praktische wand. 
Bij de eerste afbeelding is een combinatie van allebei. Zowel praktisch al decoratief. De knopjes zijn erg handig om allerlei keukenaccessoires aan op de hangen. Daarnaast ziet het er ook nog eens erg leuk uit! Daarboven een wandplank om wat grotere spullen op uit te stallen. Hier kunnen natuurlijk ook decoratieve spulletjes op staan. Om de wand af te maken is er gekozen voor wat leuke prentjes. Dit kan je uiteraard ook weg laten als je vindt dat het te druk wordt!
Op de tweede afbeelding is er gekozen voor een volledig praktische wand. Erg simpel maar zoveel mogelijkheden! En als je spullen een beetje mooi zijn, wordt de wand ook nog een heel decoratief.
Bij de derde en laatste afbeelding wordt er goed gebruik gemaakt van de hoogte van de ruimte. Met een paar planken kan je je mooie servies perfect uitstallen! Daarnaast staat het ook nog eens erg mooi.
2. Afwassen
Je vergeet soms dat er huishoudens zijn waar er gewoon nog ouderwets wordt afgewassen. Een vaatwasser is daar geen prioriteit. Nou prima toch? Deze mensen zouden dan wat meer aandacht kunnen besteden aan oplossingen omtrent het afwassen. Wat dacht je de druip-plank op de afbeelding hierboven! Naast dat het super praktisch is, is het ook nog een super stylisch! 
Daarnaast bestaan er natuurlijk nog veel mee soorten druiprekjes. Daar mag best wel wat meer over worden nagedacht!


3. Lades
Nog zoiets wat vaak vergeten wordt! De indeling van de lades is net zo belangrijk als de inhoud. Het moet wel allemaal nog overzichtelijk blijven. Hierboven is dat erg leuk gedaan door middel van houten latjes. Je kan zelf beslissen waar je ze neerzet. Ook een erg leuke doe-het-zelf. Ik zou dan zelf kiezen voor wat meer gaten zodat je wat meer kan spelen. Maar je kan natuurlijk ook van tevoren kijken waar je wat neerzet en het zo laten. Als je bij de indeling hierboven de la een keer te hard opentrekt, knallen alle borden alsnog tegen elkaar. En dat was juist net niet de bedoeling lijkt mij.4. Messen
Persoonlijk vind ik een messenblok erg onhygiënisch. Je kan ze slecht schoonmaken dus blijft alle viezigheid erin hangen. Het kan zijn dat je per ongeluk een keer een nat mes erin terugzet. Als het blok van hout is, blijft er dus vocht in zitten.
Maar goed, daar moet dus een andere oplossing voor komen. In plaats van dat je ze allemaal in een la gooit, kan je er ook wat meer over nadenken!
Op de eerste afbeelding zie je erg mooie messen. Omdat de messen van metaal zijn, kan je ze dus ophangen als magneet. Je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat de magneet sterk genoeg is. Je wilt natuurlijk niet dat er zo'n scherp mes van af valt. Dat zou erg gevaarlijk zijn! 
Op de tweede afbeelding is er gewoon een hele la voor vrij gehouden. Dit is een wat veiligere oplossing. Maar dit is wel vergelijkbaar met een messenblok. Wel weer iets makkelijker schoon te houden. 
5. Kruiden
Vaak worden kruidenpotjes gewoon in een kastje gezet. Dit kastje wordt, naar ervaring, vaak erg vies. Potjes kunnen omvallen, er kan vocht bij komen, dus alles kan gaan plakken. Erg smerig dus. En veel mensen vinden het onzin om het dan te gaan schoonmaken, want dan moet het hele kastje natuurlijk leeg! Veel te veel werk. 
Op de eerste afbeelding zie je allemaal verse kruiden. Ziet er natuurlijk echt superleuk uit! Volgens mij koop je dit gewoon bij de Ikea.
Op de tweede afbeelding zijn de kruiden in aparte potjes gedaan en staan ze op een erg handig rekje. Dit maakt het allemaal erg interessant. Maar je moet er natuurlijk wel zin in hebben.
Op de derde afbeelding heb je hetzelfde idee, alleen dan andere potjes en een speciaal rekje hiervoor. Ziet er ook weer erg leuk uit!

Genoeg ideeën in ieder geval!

Liefs,
Jeanique

1 comment:

Click on the picture for a better look!