10/26/16

Donkere tijden
Ik hou van de mysterieuze duisternis. Het maakt mij rustig in mijn hoofd en daarnaast ook voor mij ogen. Het kan dan wel weer snel melancholisch worden. Soms kan dit goed zijn maar het kan ook snel neigen naar depressiviteit. De kunst is om het goed te combineren. Zorg dat je nog een beetje licht behoudt. Glans kan ook erg goed werken. dat moet dan wel weer goed passen bij de sfeer die je wilt neerzetten. Maar het hoeft niet hoogglans te zijn, ook fluweelachtige stoffen hebben glans!
Ik heb weer een paar mooie afbeeldingen verzamelt die laten zien hoe je donkere kleuren kan gebruiken in je interieur!
Dit is een erg mooi voorbeeld van een interieur met donkere tinten. In deze ruimte kan het heel goed aangezien er veel licht binnen komt door de grote ramen. Daarnaast is ook niet alles in het interieur donker. De vloer zit er een beetje tussenin, niet heel donker maar ook niet licht. De warme tint geeft weer warmte aan het interieur. Ook zie je glans in de meubels waardoor het niet te donker oogt.
Het plafond verven is erg gedurfd maar het werkt vaak echt super goed! Hierboven hebben ze dat erg slim gedaan. Hij is net een tintje donkerder dan de wanden waardoor je geen opgesloten gevoel creëert.


Hier zie je heel goed dat fluweelachtige stoffen heel goed kunnen. De stoelen geven zo een mooie glans waardoor het geen donker plaatje wordt.
Daarnaast vind ik dit een erg mooie kleurstelling.Hier is in principe gewoon alles zwart! En het kan erg goed. Al helemaal in een slaapkamer. Het donkere kan zorgen voor veel rust. Zorg wel voor een accent kleur anders wordt het weer saai. Hier is gekozen voor okergoud. Een hele felle kleur kan weer heel storend werken. 


Donkere kleuren passen ook erg goed in een wat oudere sfeer. Hierboven hebben ze gekozen voor een donkere basis met heel veel glanzende accenten.In het interieur hierboven zijn niet perse donkere kleuren gebruikt. Maar toch heeft het een donker tintje. Als de shutters er niet waren was het weer een hele lichte ruimte geweest. Maar het donkere past gewoon erg goed bij het sfeertje. Daarnaast is het een fijne plek om tot rust te komen in bad.


Alles is hierboven afgestemd op elkaar. Door de combinatie van zwart, wit en glans is het helemaal perfect. Donker maar niet té donker!Je zou bijna denken dat het een zwart-wit foto is hierboven. Maar dan zie je de bruine hoed en weet je dat het niet zo is. Sommige mensen (zoals ik) zouden dit te eentonig vinden. Maar het het wel een erg mooie kleurstelling. Alles is verbonden met elkaar.


Donkerrood kan ook een duistere kleur zijn. Het is alleen net iets liever dan zwart of blauw. Wat vrouwelijker misschien. Ook hier is het plafond mee geverfd. Omdat deze kleur rood net is lichter is, kunnen de wanden en het plafond prima in dezelfde kleur zonder dat je een opgesloten gevoel krijgt. De zwart-witte tegeltjes zorgen voor een authentiek uiterlijk.Als je wel van bloemetjes houd maar geen tuttig huis wil dan is het bovenstaande een perfecte manier. De basis maak je lekker donker en dan zorg je ervoor dat de accessoires en eventueel meubels wat meer kleur en bloemetjes bevatten. 
Lampen kunnen ook goed zorgen voor het beetje licht dat nodig is in het interieur.

Liefs,
Jeanique

No comments:

Post a Comment

Click on the picture for a better look!