7/8/16

Feeling Blue Today

Blauw kan een erg fijne kleur zijn. Het staat voor vertrouwen, bijvoorbeeld mensen met blauwe ogen worden vaak betrouwbaar en eerlijk gezien. Daarnaast staat blauw ook ook voor zuiverheid en puurheid. Maar ook een minder fijne kant van blauw is dat het staat voor melancholie en droefheid. Het is maar net welke link je legt en daarnaast heb je echt bizar veel soorten blauw, overal krijg je weer een ander gevoel bij. 
Blauw in het interieur kan je dus ook heel erg beïnvloeden.
Dit is een wat subtieler kleurpalet van blauw. Het is een beetje paarsig/lila blauw. Er zit een ienie beetje rood in verwerkt maar dit kan wel meteen warmte geven. Daarnaast is de combinatie met het goud ook een perfecte keuze.


Blauw in de badkamer! Dit is een aparte blauw. Je kan het vergelijken met de oceaan maar ook met de nacht. Ik vind deze tegeltjes erg mooi vooral omdat ze een wat oudere uitstraling hebben, dit heeft weer karakter. 
Dit is ook weer een paars blauw. Gewoon een hele wand waar accessoires 't hem doen. De blauwen in de accessoires zitten in het zelfde kleurenpalet. Ze springen er net genoeg uit op deze wand.


Hier wordt al meer blauw gebruik. Maar het is niet saai! Ook hier weer zijn het verschillende blauw tinten die het speels maken. Gecombineerd met wat lichtere grijs en wit tinten, hou je het geheel rustig en verbonden met elkaar.Een erg mooie blauw vind ik dit op de wand. Het geeft veel diepte. Er zit net zoals bij de bank een heel klein beetje groen in waardoor het goed bij elkaar past. Doordat de bank een andere structuur heeft en een beetje een glans, geeft dit weer wat speelsheid. Daarnaast is er voor de rest van het interieur gekozen voor rustige, lichte houttinten.


Bij dit interieur wordt er gecombineerd met groen. Op een een of andere manier past het toch weer allemaal bij elkaar. Dit is een kwestie van gewoon durven! Je ziet zoveel verschillende tinten, van felblauw tot felgroen, en alles ertussen in verbind dit met elkaar.Je kan het ook wat klassieker houden en kiezen voor een nachtelijk blauwe wand, en het ook hierbij houden. Misschien af toe is in de accessoires toevoegen maar daar blijft het ook bij. Ik weet niet of ik het goed zie maar het lijkt alsof de grijze bank ook een heel klein beetje blauw heeft. Dit is dan wel heel subtiel.


Dit is een wat moderner voorbeeld van blauw gebruik. De basis is wit met wat grijsblauwen toegevoegd. Het bankje past erg goed bij blauw in het schilderij. Dit is ook een goed voorbeeld van wat kouder blauw. Dit komt vooral door het grijze.

Deze is toch wel een beetje sprookjesachtig hoor, Erg mooi contrast met die witte vogeltjes en verder alles een diepe blauw. Dit is natuurlijk iets minder realistisch. Ik denk dat een normaal persoon gek zou worden van zoveel blauw. Maar op een plaatje is het erg mooi.


Hier wordt blauw gecombineerd met een felle kleur geel. De blauw heeft een subtiel beetje groen in zich waardoor het heel mooi past. Als het een paarsig blauw was geweest dan had het net iets minder mooi geweest. 

Liefs, 
Jeanique

No comments:

Post a Comment

Click on the picture for a better look!